В Ямбол вече функционира още един тенис корт със свободен достъп за граждани

...........................................
31.07.2024 / 09:59

В Ямбол вече работи нов тенис корт със свободен достъп, разположен в двора на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни (КСУДВ). Откриването на съоръжението беше отпразнувано с демонстративна тренировка, включваща деца от тенис клуб „Ямбол 2005“, техните треньори и кмета на града Валентин Ревански. Кортът е изграден благодарение на дарение от местната верига за хранителни стоки „Славекс“, които предоставиха висококачествена специализирана настилка за игра на открито.

Тази дарителска инициатива е втората на „Славекс“ в Ямбол, след изграждането на спортна площадка в комплекс „Златен рог“. Новият тенис корт разполага със специализирана настилка "COURTSOL COMFORT", която е сертифицирана и осигурява дълготрайност и безопасност. Съоръжението ще бъде отворено за обществено ползване от 9:00 до 21:00 часа през летните месеци.

За да се осигури безопасността както на потребителите, така и на настилката, използването на велосипеди, ролери и тротинетки е строго забранено на територията на корта. Всички спортни обувки трябва да имат гладки подметки. Тенис кортът е оборудван с 24-часова система за видеонаблюдение, за да се предотвратят вандалски прояви и да се гарантира спазването на правилата за използване. При констатирани нарушения записите ще бъдат предадени на местните правоприлагащи органи.

Откриването на този безплатен тенис корт е част от усилията на общинската администрация да подобри спортната инфраструктура в града, която е основен приоритет за кметското ръководство. Преди няколко месеца в града беше открит друг тенис корт със специализирана настилка в двора на ОУ „Любен Каравелов“. Тези инициативи демонстрират ангажимента на общината да насърчава спорта и физическата активност сред гражданите.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

Снимки: Община Ямбол
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев