Премиерът Димитър Главчев: Пожарната обстановка в страната продължава да е сложна

Премиерът Димитър Главчев
31.07.2024 / 11:26

Служебният министър-председател Димитър Главчев съобщи за NOVA, че пожарната ситуация в страната остава усложнена. Той посочи, че в момента горски масив гори в районите на Микрево и Сапарево, което наложи евакуацията на местните жители. Те прекараха нощта в град Сандански, докато пожарникарите работят неуморно, за да ограничат пламъците. Двата самолета, първоначално разположени в Славянка, бяха прехвърлени към двете засегнати села поради непосредствената заплаха за населението и тяхната собственост.

Премиерът подчерта значението на Европейския механизъм за гражданска защита, заявявайки, че никоя държава не може да се справи сама с бедствие с такъв мащаб. Той изрази своята благодарност към всички пожарникари и служители за тяхната смелост и отдаденост при изпълнение на задълженията им, особено във връзка с експлозиите близо до Елин Пелин.

Главчев също така спомена, че България в момента подготвя домакинството на 47-ата сесия на Комитета по световно наследство на ЮНЕСКО, която ще събере около 1500 делегати от 150 държави. Той видя това събитие като прекрасна възможност да покажем нашето богато културно и историческо наследство и да промотираме туризма в страната.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев