Пожарите продължават да създават проблеми в различни части на страната

Министерски съвет
31.07.2024 / 20:49

Пожарите продължават да създават проблеми в различни части на страната. Особено сериозен е случаят в районите на Микрево и Цапарево, където голям горски масив гори. Хората от тези села бяха преместени на безопасно място в град Сандански за през нощта. Премиерът информира обществеността за тези събития преди сутрешната среща на правителството. Той обясни, че пожарникари, войници, горски служители и доброволци работят неуморно, за да спрат огъня и да го предпазят от разпространение към близките селища.

Ситуацията на границата с Гърция в планината Славянка също е тревожна, тъй като пожарът там продължава вече две седмици. За съжаление, той се разпространи и в нашата страна. Въпреки усилията на пожарникарите, ситуацията остава тежка. Премиерът подчерта, че нито една държава не може да се справи сама с толкова големи природни бедствия. Ето защо той изрази своята благодарност към страните, които предложиха помощ чрез Механизма за гражданска защита на Европейския съюз, особено Франция, Чехия и Испания.

Премиерът напомни на всички, че най-важното нещо е да запазим живота и здравето на хората. Той също така обяви, че България ще бъде домакин на 47-ата сесия на Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО, което е голямо признание за нас. Това събитие ще привлече 1500 делегати от 150 страни и е чудесна възможност да покажем нашата богата култура и туристически атракции. Премиерът благодари на всички политически партии, които подкрепиха това начинание, както и на министъра на културата Найден Тодоров за неговата упорита работа.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев