Премиерът Главчев се срещна с превозвачи след получени сигнали за сериозен трафик и огромни опашки на ГКПП „Русе-Гюргево“

...........................................
01.08.2024 / 17:59

По време на среща при министър-председателя Димитър Главчев бяха обсъдени идеи за подобряване на трафика по границите, включително отделянето на потоците на тежкотоварни автомобили от Европейския съюз (ЕС) и трети страни. Тази мярка може потенциално да се приложи към граничните пунктове "Дунав мост" 1 и 2, където задръстванията са проблем от години. Премиерът планира утре да посети ГКПП "Русе-Гюргево", за да оцени ситуацията лично и да инспектира ремонта на българския участък от моста, който започна на 10 юли, съобщават от Министерски съвет.

В допълнение към отделянето на потоци, други предложения включват добавяне на допълнителни платна и създаване на модерни зони за паркиране и почивка. Транспортният бранш също така поиска надграждане на ТОЛ системата и промени в методите за прилагане, за да се избегне допълнително забавяне. На 8 август ще се проведе друга среща, инициирана от министъра на транспорта, за финализиране на подробностите. Ще бъде организирана и среща с румънския посланик Бръндуша Йоана Предеску, за да се обсъди предложението за отделяне на потоците тежкотоварни автомобили. Представителите на транспортния бранш подкрепят инициативата на министър-председателя Главчев като първа стъпка към облекчаване на трафика на тежкотоварни превозни средства по границите на страната.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев