Кметът Стефан Радев изпрати поздравителен адрес до приемните родители и всички екипи, работещи в сферата на приемната грижа

Кметът Стефан Радев
25.10.2024 / 11:10

В Деня на приемната грижа и приемния родител, 25 октомври, кметът Стефан Радев изпрати поздравителен адрес до приемните родители и всички екипи, работещи в сферата на приемната грижа в община Сливен. В поздравлението си кметът подчертава важността на грижата и подкрепата за децата в неравностойно положение и изразява признателност към приемните родители за тяхната отдаденост и усилия в полза на тези деца.

Радев заявява, че приемната грижа дава шанс на децата в риск да растат в семейна среда, да усетят топлината и любовта на семейството и да получат качествено образование и възможности за развитие. Той вярва, че приемните родители играят решаваща роля в осигуряването на стабилност и подкрепа за тези деца, помагайки им да преодолеят травмите от миналото и да създадат по-добро бъдеще за себе си.

Кметът пожелава на всички приемни родители и подкрепящите ги екипи здраве, успех и удовлетворение от тяхната важна и ценна работа. Той изразява благодарност от името на цялата сливенска общност за техния принос в приемната грижа и тяхното неуморно посвещение да помагат на нуждаещите се деца.

На територията на община Сливен има 36 утвърдени професионални приемни семейства, като 24 от тях в момента се грижат за 27 деца. Областният екип по приемна грижа в Сливен работи и с приемни семейства от община Нова Загора.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев