Мария Ангелиева присъства на международна конференция в подкрепа на народа и суверенитета на Ливан

...........................................
25.10.2024 / 14:30

На 24 октомври 2024 г. заместник-министър Мария Ангелиева присъства на международна конференция в подкрепа на народа и суверенитета на Ливан. Конференцията се проведе по инициатива на френския президент Еманюел Макрон и имаше за цел да допринесе за намирането на дипломатическо решение на кризата, безопасното завръщане на разселените лица, мобилизиране на международната общност за посрещане на нуждите на ливанския народ и изразяване на солидарност и подкрепа за суверенитета на Ливан, съобщава от МВнР.

В своята реч заместник-министър Ангелиева призова за прилагане на Резолюция 1701 и подкрепи дипломатическите усилия на Франция и Съединените щати за спиране на огъня между Израел и Хизбула. Тя подчерта необходимостта от справяне с хуманитарната криза и подпомагане на вътрешно разселените лица, както и спешното предоставяне на хуманитарен достъп. Заместник-министър Ангелиева обяви, че България е готова да участва в международните инициативи в помощ на ливанския народ и вече е предприела спешни мерки за предоставяне на хуманитарна помощ за УНИЦЕФ в Ливан в размер на 50 000 евро.

В конференцията участваха множество държави и международни организации, включително членове на ЕС, G20, регионални държави, ООН, Световна банка и много други.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

Снимки: МВнР
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев