Самолет кацна аварийно в София след опит на пиян британец да отвори вратата във въздуха

...............................................
04.07.2023 / 10:41

Българската полиция арестува пиян британец в нощта на неделя срещу понеделник на летище София след аварийно кацане на полет от турския курорт Бодрум за Глазгоу, съобщи БНР, позовавайки се на "Дейли мейл".

Около 10 минути след излитането на самолета от Бодрум, пиян мъж заплашил да отвори вратата на самолета на нискотарифната компания Jet2 по време на полет. Друг пътник - 52-годишният Антъни Спенс - се бори с него около час, за да го задържи и да му попречи да направи някоя глупост, до аварийното кацане в София. Помогнаха му само две от стюардесите. Пилотите бяха принудени да кацнат аварийно в българската столица снощи, за да извадят "притеснителния" пътник.

Антъни е британски турист, който се връща от почивка в Турция със съпругата си и дъщеря си тийнейджърка. Той задрямал, но се събудил около 10 минути след началото на полета. Той забеляза, че мъжът до него се държи подозрително. „Видях го да се придвижва към вратата... Помислих си, че ще отвори проклетата врата“, каза Антъни.

„Баща ми веднага стана, когато човекът каза: „Искам да напусна самолета, ще отворя вратата“, каза дъщеря му Тони пред MailOnline.

„Когато той прескочи седалките, за да стигне до вратата, аз го хванах и го притиснах към седалката, така че да не може да стигне до вратата“, каза Антъни.

Спенс беше принуден да задържи мъжа, докато самолетът кацне - и продължи да го прави, докато българската полиция не се качи на борда, за да арестува буйния пътник. Той каза, че се бореше да го задържи, но никой не му се притече на помощ, освен две стюардеси, които според него не бяха достатъчно силни, за да спрат мъжа.

„Само аз и стюардесите се опитвахме да го овладеем – никой от другите пътници не реши да помогне до последния момент. Жена ми и дъщеря ми викаха на останалите в самолета: „Помогнете на съпруга ми!“, „Помощ“. баща ми!'".

Инцидентът е станал около 22.00 часа. българско време по време на нощния полет LS124. Пътниците казват, че са кацнали в Глазгоу в ранните часове на понеделник сутринта.

Говорител на Jet2 каза: „Полет LS124 от Бодрум до Глазгоу беше отклонен към летище София снощи, за да може полицията да свали неправилен пътник. След кратко забавяне полетът продължи за Глазгоу. Бихме искали да се извиним на всички засегнати клиенти за неудобството Като семейна авиокомпания ние имаме нулева толерантност към разрушителните пътници."

Въпреки това Антъни Спенс и дъщеря му, която пътувала с него, казали, че техният пиян спътник изобщо не е трябвало да бъде допускан на борда.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев