10-годишно момиченце е най-малкият дарител в кампанията за спасяване на конната база "Ахил"

...............................................
29.07.2023 / 18:14

Момиченце на 10 години е най-малкият дарител в кампанията за спасяване на конната база "Ахил" край София. В базата се провежда терапия за деца със специални потребности, а съществуването й е застрашено заради намерението на собствениците на терена да го продадат.

Малката Лидия посещава базата от 4 години и е силно привързана към конете, разказа създателят на "Ахил" Ваня Тодорова. Когато разбрало, че ако не се съберат нужните средства, мястото ще бъде продадено на други хора, детето решило да помогне.

"Понеже татко ѝ ни ни обеща да направят семейно дарение, на следващия ден ми се обади и ми каза, че тя си има някакви спестявания и е категорична, че иска да ги дари за каузата, като точно думите му бяха - "това са най- смислено похарчените ѝ лични пари".

До момента са събрани около 58 000 лв. и са нужни още около 20 000 лв., като общата сума ще послужи като гаранция пред банката, за да бъде изтеглен кредит за покупката на терена, върху който се намира конната база.

В кампанията се включиха стотици частни дарители и малък брой фирми. Собствениците на имота са дали срок до есента, след който ще го обявят за продажба.

"Досега сме постигнали много. Остава много малко", посочи Ваня Тодорова.

Източник: БНР
Снимка: Конна база "Ахил"
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев