Морска мина се взриви край румънски плаж на 25 километра от България

Морска мина
14.08.2023 / 18:20

Мина се взриви в Черно море тази сутрин. Няма жертви и материални щети, предаде Аджерпрес, цитирана от БТА. Според информация в местни медии във водата е открита втора морска мина.

Взривът е избухнал в района на кея в румънския черноморски курорт Костинещ между Мангалия и Кюстенджа - на около 25-30 км от българската граница.

"Смята се, че е избухнала руска морска мина", каза говорителят на румънския флот полковник Корнелиу Павел, цитиран от Digi24 TV, предаде ДПА.

На мястото на инцидента е екип от водолази, специализирани в унищожаването на взривни устройства, съобщи "Румъния журнал".

„Вятърът духа силно от морето към брега и морето е бурно. Намесата ще бъде трудна. Това е високорискова операция. Тези морски мини представляват опасност не само за корабоплаването, но и за дейностите на брега“, каза началникът на ВМС.

По думите му от началото на войната в Украйна водолази са обезвредили 5 морски мини в зоната на отговорност на Румъния.

"Имаше силна експлозия. Бях на тераса, видях много черен дим. Казаха ни, че нещо е избухнало. Полицията и пожарната са тук. Някои туристи все още са във водата", турист, станал свидетел събитието разказа Digi24, цитиран от БГНЕС.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев