Рекордно недоверие към държавата сред германците

Германия
16.08.2023 / 11:36

Социологическо проучване в Германия сочи рекордно високо ниво на недоволство сред гражданите в страната. Две трети от германците смятат, че властите се провалят.

Най-ниско е доверието на германците по въпросите на миграцията, показва проучването на социологическата агенция "Форса", поръчано от Асоциацията на държавните служители в Германия. Държавата все още не върви добре в сферата на образованието, климата и здравеопазването, става ясно от резултатите.

"Данните са притеснителни, защото показват тенденция. По време на пандемията имаше известен ръст на доверието, но сега недоволството отново расте драстично", коментира Улрих Силбербах, председател на Асоциацията на държавните служители, поръчала изследването.

А социологът Манфред Гюлнер, директор на агенция "Форса", обяснява причините за падащото доверие на германците в държавата.

"Германците имат усещането, че политиците не се занимават с проблемите, които притесняват хората - икономически трудности и нарастващите цени на енергията - а вместо това с второстепенни въпроси", обясни Гюлнер.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев