Осъденият за атентата с гранатомет срещу Алексей Петров беше освободен през май

Типът гранатомет, използван при атентата срещу Алексей Петров през 2015 г., българско производство
17.08.2023 / 12:28

Украинецът Роман Логвиненко, който беше осъден за нападението с гранатомет срещу Алексей Петров през 2015 г., беше освободен предсрочно от затвора през май, съобщава Нова телевизия. Окончателното решение е взето от Апелативния съд в София на 29 май.

Логвиненко беше наложен на пробация за размера на присъдата, която остава да излежи. Това е малко повече от 2 години. В мотивите си за освобождаването му съдът посочва, че той е дал „достатъчно доказателства за поправянето си“.

С решението си апелативните съдии отменят решението на СГС, с което е отхвърлена молбата на Логвиненко за освобождаване. Според съдията молбата на осъдения е неоснователна, тъй като въпреки че срокът на изтърпяване на наказанието е намален наполовина, според закона не са налице другите предпоставки за предсрочно освобождаване.

Най-важното сред тях е представянето на убедителни доказателства за поправянето на лишените от свобода. Началникът на затвора е дал мнение, че са необходими поне още шест месеца, през които поведението на Логвиненко ще бъде строго наблюдавано, отбелязвайки, че въпреки няколкото поощрения и награди, не е останало напълно без критика.

Източник:
Source:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев