Българи са разследвани за трафик на нелегални мигранти в Хърватия

...............................................
17.08.2023 / 12:46

Хърватската полиция разследва общо 11 души за нелегален трафик на 117 мигранти в окръг Карловац, Хърватия. Властите казват, че е имало шест отделни инцидента между миналия четвъртък и понеделник. Сред заподозрените има и българи, предаде БТА.

Автомобил с българска регистрация, управляван от 60-годишен българин, е спрян за проверка от полицаи в Централна Хърватия. Той е превозвал 6 чужди граждани. По време на разследването е установено, че два дни по-рано 56-годишен имигрант е помогнал на чужди граждани да преминат нелегално хърватската граница.

Същия ден близо до границата с Босна и Херцеговина полицаи в Цетинград спрели два автомобила с румънска регистрация. В една от тях са превозвани осем чужденци, които също са преминали нелегално границата. Автомобилът е бил управляван от 38-годишен румънски гражданин.

В събота полицията в Цетинград отново се натъкна на петима нелегални мигранти , превозвани в автомобил с регистрация на Босна и Херцеговина, управляван от 36-годишен гражданин на страната. Един от мигрантите е бил скрит в багажника.

В неделя в два часа в Карловац бяха арестувани 10 чужди граждани. Четирима от тях са транспортирани в автомобил с полска регистрация, управляван от 51-годишен мъж от Казахстан, а шестима нелегални мигранти са открити в автомобил със загребска регистрация, управляван от 38-годишен хърватски гражданин.

Гранична проверка в понеделник откри 87 нелегални мигранти в камион, управляван от 57-годишен гражданин на Босна и Херцеговина.

Полицейското управление в Карловац заяви, че петима мигранти са "изразили намерението си да кандидатстват за международна закрила", а на останалите е отказан достъп до Хърватия.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев