Тримата българи, обвинени в шпионаж на Острова, са в затвора

...............................................
17.08.2023 / 21:11

Тримата българи, обвинени в шпионаж на Острова, са задържани, съобщи посланикът ни във Великобритания Марин Райков.

Българското посолство е поискало информация за затворническите номера на сънародниците ни. Те са арестувани в три различни затвора, съобщава NOVA.

"Българските граждани се намират там, където са били отведени, когато са задържани", допълни пред БТА Райков.

"В резултат на това, че съм направил запитване преди 48 часа къде се намират тези трима български граждани, днес сутринта съм получил отговор, че те се намират в съответни затвори, посочи той.

Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова са заподозрени, че са шпионирали в полза на Русия българската диаспора в Англия.

Първоначално те бяха задържани по подозрение в престъпления по Закона за служебната тайна, но впоследствие им бяха повдигнати обвинения за притежание на фалшиви паспорти и други документи.

Tриото българи, арестувани по подозрение в шпионаж в полза на Русия, са се представяли за журналисти, за да извършват наблюдение на цели в Лондон и Европа, съобщи британският „Дейли мейл“.

Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова са сред петимата души, арестувани през февруари по силата на британския Закон за служебната тайна след обиски на имотите им в Лондон и Грейт Ярмът в Норфолк. МИ5 е предала разузнавателните данни на полицията.

Източник: NOVA
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев