Три български града ще се включат в международната инициатива „Путин е убиец“

@facebook.com/ForFreeRussia
20.08.2023 / 10:22

Сдружение "За свободна Русия" организира днес в София, Варна и Бургас събитие под надслов "Путин е убиец" по повод третата годишнина от опита за отравяне на руския опозиционер Алексей Навални.

На 20 август 2020 г. беше направен опит Навални да бъде отровен с "Новичок", а три години по-късно негови поддръжници инициираха световно събитие срещу лицето, което стои зад опита - руския президент Владимир Путин.

"Сега, когато пълномащабната престъпна война срещу Украйна продължава почти година и половина, целият свят се убеди, че Русия се ръководи от кървав диктатор. Хиляди хора загинаха и продължават да умират по неговата воля И все пак се чуват все повече гласове, които призовават за споразумение с Путин и за отстъпки“, пишат организаторите на събитието.

В София събитието ще се състои на бул. "Витоша", в Бургас - пред паметника на Альоша, а във Варна - на входа на Морската градина. Началото е 19:00 ч. Повече за събитието и организацията можете да научите тук. Списъкът на държавите и градовете, в които ще бъде отбелязана годишнината, е публикуван на https://putin-killer.com/

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев