Пожарите в Гърция продължават да бушуват, включително близо до българската граница

pixabay.com
23.08.2023 / 09:05

Пожарите в Гърция продължават. Снощи избухна нов пожар - на остров Самотраки.

Пламъците в гръцката част на Родопите в този час се насочват към Комотини, съобщава гръцката обществена телевизия ERT. Няколко села в района се евакуират.

По предварителни оценки пожарът е изпепелил 380 000 декара.

В гръцкия регион Еврос активните фронтове, които предизвикват безпокойство, са този в град Александруполис, който гори вече четвърти ден, и този в националния парк Дадия, където вчера бяха открити 26 обгорели мигранти, включително две деца .

Пожар избухна малко преди полунощ в северната част на гръцкия остров Самотраки, в района на село Терма. Пожарът е в гориста местност и на известно разстояние от населеното място.

И пожарът, който избухна вчера следобед в района на Атина, продължава да е извън контрол. Огънят е нанесъл щети по къщите. В момента пожарът е разделен на два опасни фронта, единият се движи към квартал Ано Лиозия в Атина, а другият се простира към съседен квартал на север .

Българските власти следят непрекъснато ситуацията с пожарите край границата с България. Горските власти в страната вече са предприели превантивни мерки за опазване на хората от пограничния район и опазване на горските територии в България.

Всички служби, отговорни за стопанисването на горите, са в готовност да предприемат своевременни действия при необходимост, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Заради високите температури е издадено предупреждение за повишен риск от нови пожари, както в Северна, така и в Южна Гърция.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев