Чешкият президент Павел към евродепутатите: „Ако Украйна се провали, ние също“

Чешкият президент Петр Павел призова за диалог с гражданите, борба с популизма и никакви отстъпки пред Путин © Европейски съюз 2023
04.10.2023 / 21:09

По време на обръщението си чешкият президент Петр Павел призова за диалог с гражданите, борба с популизма и политика на липса на отстъпки спрямо Путин.

Президентът Павел подчерта важността на обяснението на Европа, „за да гарантираме, че нашите граждани могат наистина да се идентифицират с принципите, които защитаваме“. Говорейки за кампанията за европейските избори догодина, той призова да се въздържат от „опростени решения и празни обещания“ и вместо това да комуникират проблемите „такива, каквито са в действителност“.

Петър Павел предупреди, че ако „Украйна се провали, и ние ще се провалим“, и призова „всички да продължат да оказват подкрепа с всички възможни средства“. Припомняйки, че чехословашката територия е била отстъпена на Хитлер с надеждата да го успокои и да избегне война, той се обяви категорично против предлагането на отстъпки на Путин и призова за „уреждане, което гарантира необходимите условия за продължаващото съществуване на Украйна в траен мир и просперитет“.

Говорейки в подкрепа на разширяването на ЕС, той каза, че „в наш интерес е страните кандидатки да успеят. Техният успех ще бъде и наш собствен успех”. Относно пакета Fit for 55 той подчерта необходимостта „да преодолеем несигурността на нашите хора за тяхното бъдеще, особено на по-младото поколение“ и да гарантираме, че зеленият и цифровият преход ще донесе ползи на всички групи наши граждани“.

„Европа е вечна задача и европейските нации трябва да живеят заедно“, каза президентът и призова евродепутатите да устоят на умората от войни, да си сътрудничат в единство и солидарност, да отстояват европейските ценности и принципи и да не се поддават на фалшиви обещания и популизъм .

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев