Парламентът ще гласува назначенията на Вопке Хоекстра и Марош Шефчович

Европейски Парламент
04.10.2023 / 20:53

На 5 октомври евродепутатите ще гласуват за назначенията на Хоекстра за комисар по въпросите на климата и за Шефчович за изпълнителен вицепрезидент за Зелената сделка.

След днешното решение на Председателския съвет на Парламента (президент Мецола и лидери на политически групи) да обяви процеса на изслушване за приключен, Европейският парламент ще проведе окончателното си гласуване по назначаването на Вопке Хоекстра за комисар по въпросите на климата и по новите отговорности на Марош Шефчович като изпълнителен заместник- Президент на Европейската зелена сделка.

И двете гласувания, по едно за всеки кандидат, ще се гласуват около обяд с обикновено мнозинство и тайно гласуване.

Решението на Председателския съвет дойде след положителната оценка от комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните на публичните изслушвания на г-н Хоесктра (Холандия) на 2 октомври и на г-н Шефчович (Словакия) на 3 октомври, и последващи писмени въпроси, поискани след това, впоследствие потвърдени от Съвета на председателите на комисии на Парламента.

Председателският съвет също така реши да публикува писмата за оценка, изготвени от комисията, които скоро ще бъдат достъпни на страниците за изслушване.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев