В Сливен днес ще бъде открит VI-ият Международен фестивал "Магията на вятъра"

Държавен куклен театър - Сливен
10.10.2023 / 11:54

В Сливен днес ще бъде открит VI-ият Международен фестивал "Магията на вятъра", съобщиха за БТА организаторите от Държавен куклен театър - Сливен.

Форумът, който се реализира благодарение на финансовата подкрепа на Министерството на културата, Община Сливен, "Шейретов Къмпани" ЕООД и Стройремонт 1992, ще се състои от 10 до 13 октомври.

Шестото издание на фестивала обединява музика, театър, изобразително изкуство и литература под общата идея за "Магията на вятъра". В програмата са включени 14 спектакъла, които ще се представят както на сцената на Държавен куклен театър - Сливен, така и в зала "Сливен" и площада пред Община Сливен.

Официалното откриване ще бъде от 18:30 часа във фоайето на театъра. От 19:00 часа зрителите ще могат да се потопят в магията на изкуствата с представлението "Бяла приказка". Галерия "Нова" ще бъде домакин на изложбата "Реплики" на режисьора Яна Цанкова, по повод отбелязването на нейния 80-годишен юбилей, която ще бъде открита от 17:00 часа.

През целия ден детската публика от различни възрасти ще може да си избере представление, като от 10:30 часа в салона на театъра ще започне спектакълът "Златното ключе" на ДКТ "Георги Митев - Жоро" - Ямбол. Детски творчески ателиета за кукли ще започнат от 11:30 в градската градина. От 15:00 часа във фоайето на театъра ще се състои интерактивният спектакъл „Ромео и Жулиета", представен от норвежкия професионален театър „Компани 13“. От 16:00 часа пред сградата на общината ще започне спектакъл за открити градски пространства "Двама са малко, трима са много".

Шестото издание на културния форум трябваше да се състои през 2020 година, но бе отложено заради пандемията от КОВИД-19.

БТА е медиен партньор на Фестивала.

Източник: БТА
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев