Мартин Хойсик избран за заместник-председател, а Изабел Визелер-Лима избрана за квестор

Европейски Парламент
18.10.2023 / 19:56

Новоизбраният заместник-председател и квестор заменят съответно Михал Шимечка (Renew, Словакия) и Кристоф Хансен (ЕНП, Луксозно) след тяхното напускане на парламента.

 

В сряда Мартин Хойсик (Renew, SK) беше избран за длъжността заместник-председател на Европейския парламент чрез акламация, тъй като беше единственият кандидат, в съответствие с правилата на Парламента за номинации. При второ одобрение чрез акламация веднага след това Isabel Wiseler-Lima (ЕНП, Луис) беше назначена за квестор на ЕП.

 

Заден план

Въз основа на Правилника за дейността на Парламента, нов заместник-председател (VP) или квестор се избира, за да запълни овакантено място в съществуващия ред на старшинство - така че избраните членове на ЕП стават десети заместник-председател и втори квестор на Парламента. Президентът делегира конкретни задължения на 14-те заместник-председатели на Парламента, които могат да я заместват, когато е необходимо, включително председателстване на пленарни заседания. Квесторите отговарят основно за административни и финансови въпроси, които пряко засягат членовете на ЕП. Членовете на ЕП се стремят да гарантират, че съставът на Бюрото (състоящ се от председателя и заместник-председателите, с квесторите, които участват в качеството на съветник) като цяло отразява числения състав на политическите групи в Парламента.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев