Служители на НСО заеха челните позиции в 11-ия републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР

...........................................................
21.10.2023 / 13:23

Служители на Националната служба за охрана (НСО) демонстрираха добра стрелкова подготовка на национален турнир. Представителите на държавната охранителна служба заеха челните две позиции в индивидуално и отборно състезание за жени и втора позиция в отборно съревнование в комплексното класиране в 11-ия републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) „Кракра“. Това съобщиха от пресцентъра на НСО.

Състезанието, организирано от Спортната асоциация на МВР и Областната дирекция на МВР-Перник, се проведе на 19 и 20 октомври. Повече от 80 състезатели и 17 отбори от структури на Министерството на вътрешните работи в цялата страна взеха участие в надпреварата.

В индивидуалното класиране при жените служителите на НСО Боряна Заборина и Ирена Танова заеха съответно първата и втората позиция, а отборът на НСО в същия състав остана ненадминат в крайното класиране. При мъжете отборът на НСО зае пето място, информираха от службата.

Националната служба за охрана остава водеща в редица направления на специализираната подготовка на служителите в сектора за сигурност. Една от тези области е стрелковата подготовка. „Методиката на обучение на НСО е призната от службите партньори за една от най-ефективните, но изисква много от служителите“, коментира началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев, цитиран от пресцентъра на службата.

В края на септември служители на НСО спечелиха трето поредно издание на престижното състезание Commando Challenge с участието на елитни бойци от служби от сектор „Сигурност“, МВР и Българската армия. С четвъртото издание на надпреварата, която се проведе на 29 септември в село Мичковци, община Габрово, бе отдадена почит пред паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители от сектора за сигурност и обществен ред. През тази година се навършват и 20 години от смъртта на българските военнослужещи при атентата срещу българската база „Индия“ в Кербала, Ирак, през 2003 година.

Източник: БТА
Снимка: Национална служба за охрана
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев