Парламентът ще проведе своята четвърта Европейска седмица на равенството между половете

Европейски Парламент
24.10.2023 / 09:45

Комисиите и делегациите на ЕП ще проведат серия от дискусии и публични изслушвания на тема „Равенство между половете: какво следва?“ от 23 до 29 октомври.

 

Няколко парламентарни комисии и делегации провеждат сесии, посветени на въпроси, свързани с равенството между половете в техните политически области, за да отбележат четвъртата Европейска седмица на равенството между половете, както е обяснено в това видео от Евелин Регнер (S&D, Австрия), заместник-председател, отговарящ за Седмицата на равенството между половете.

За да подчертае някои от многото събития, които се провеждат, комисията по рибарство ще обсъди с Организацията на ООН за прехрана и земеделие жените в хранително-вкусовата промишленост, като се фокусира върху равенството между половете в рибарството и аквакултурите в понеделник следобед. Комитетът по международна търговия ще разгледа въздействието на търговските политики на ЕС върху пола във вторник сутринта. В сряда подкомисията по обществено здравеопазване ще обсъди жените, властта и рака, докато комисията по промишленост, изследвания и енергетика ще разгледа равнопоставен преход на половете към чиста енергия.

Комисията по правата на жените и равенството между половете ще проведе няколко събития, включително с комисията по икономически и парични въпроси във вторник, където ще обсъдят предстоящите предизвикателства пред жените във финансите и икономиката. Във вторник следобед директорът на Европейския институт за равенство между половете (EIGE), Карлиен Шеле, ще представи констатациите на Индекса за равенство между половете за 2023 г., който тази година се фокусира върху социално справедлив преход към Зелената сделка. Съвместно с комисията по конституционни въпроси евродепутатите ще проучат как да подкрепят жените да участват в политиката на национално и местно ниво.

 

За подробности относно тези и всички други събития, организирани от участващите комисии и делегации, щракнете тук.

Можете да гледате тези събития на живо чрез уеб стрийминг в Мултимедийния център на ЕП.

 

Цитат

Председателят на Комитета за правата на жените и равенството между половете Робърт Бидрон (S&D, Полша) каза: „Равенството и равенството между половете са споделена отговорност, която трябва да приемем във всеки аспект на нашата работа. Изключително съм горд да видя, че всяка година тази важна инициатива, започната от Комисията по правата на жените и равенството между половете преди четири години, печели все по-голям интерес не само в рамките на Европейския парламент – сред комисиите, делегациите и политическите групи – но също и сред други институции, агенции и национални парламенти на ЕС.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев