Премиерът акад. Денков: Убеден съм, че бюджетът ще бъде приет и ще бъде реалистичен

Премиерът акад. Николай Денков
13.11.2023 / 10:52

Правителството няма да вдига данъци - всякакви други твърдения по темата са лъжи. Сдружението на общините, а не правителството, поиска промени в Закона за местните данъци и такси. Това заяви премиерът акад. Николай Денков и интервю за предаването „Неделя 150“ по БНР. Кабинетът предвижда за първи път фонд от 1 млрд. лв., специално в подкрепа на общините. Средствата ще се отпускат при конкретни проекти, които да са от полза за хората.

Управленската програма е 18 месеца. Тя е обща програма с Мария Габриел, подбрахме министрите заедно с ГЕРБ. Оценки ще даваме на деветия месец, преди ротацията, изтъкна министър-председателят. По думите му липсва механизъм, с който да се вземат важните решения в правителството. Още през юли дадохме предложение за такъв документ, смятаме, че е важно да го има, посочи още министър-председателят.

Акад. Денков беше категоричен, че е отговорност на правителството да има спокойствие на пазара на горива. Не можем да си позволим дефицит, цените да скочат, да няма гориво за самолетите на летище София. Ако ГЕРБ настояват да свалят дерогацията за 3 дни, могат да го направят през март, веднага след ротацията, заяви премиерът. Дотогава кабинетът ще се съобразява с докладите и анализите на всички институции. И ще се работи за поетапно премахване на руския петрол, без рискове за пазара.

Източник: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев