Географски означения за земеделски продукти: пресконференция след гласуване

Европейски парламент
26.02.2024 / 21:10

В сряда председателят на Комисията по земеделие и докладчикът по ревизираните правила за географските означения за земеделски продукти ще запознаят журналистите с новия закон.

 

Норберт Линс (ЕНП, Германия) и Паоло Де Кастро (S&D, Италия) ще проведат пресконференция относно географските указания за вино, спиртни напитки и селскостопански продукти. Пленарната зала ще обсъди новия регламент във вторник следобед и ще го гласува в сряда.

 

Кога: сряда, 28 февруари от 13:00 CEST

Къде: Европейският парламент в Страсбург, зала за пресконференции на Daphne Caruana Galizia (WEISS N -1/201)

Как: Акредитирани представители на медиите могат да присъстват физически на пресконференцията. Журналистите, които желаят да задават въпроси от разстояние, трябва да се свържат чрез Interactio.

Пресконференцията ще бъде предавана на живо и записана в Мултимедийния център на парламента.

Ще има устен превод на английски, френски, немски, италиански, испански и полски.

 

Заден план

Парламентът е готов да даде окончателна зелена светлина на сделката, постигната със Съвета относно новото законодателство за защита на качествените селскостопански продукти. Текстът защитава ГУ онлайн по-стабилно чрез геоблокиране, определя кога ГУ, обозначаващ продукт, използван като съставка, може да се използва в името, етикетирането или рекламния материал на свързан преработен продукт и дава повече права на групи производители, включително правото за противодействие на обезценяващите маркетингови практики и по-ниските цени.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев