Група от Военновъздушния колеж на САЩ в Алабама посети Министерството на отбраната

................................................
28.02.2024 / 18:24

Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна днес, 28 февруари, с група преподаватели и обучаеми от Колежа на ВВС на САЩ във Военновъздушна база „Максуел“, Алабама. Целта на посещението в страната ни, което ще бъде последвано от визита в Румъния, е изготвянето от екипа на военното учебно заведение на регионални изследвания на сигурността.

В рамките на срещата бяха дискутирани рисковете и предизвикателствата пред сигурността в Черноморския регион и Западните Балкани. Друга важна тема бяха приоритетите на отбранителната политика и напредъка по модернизационните проекти, както и нарастването на разходите за отбрана и мотивацията за служба в редиците на армията. Беше засегнато и разпространението на дезинформация и влиянието на фалшивите новини върху общественото мнение.

„Основните ни усилия са насочени към изпълнение на най-належащите военни изисквания в контекста на задачите по възпиране и отбрана на Източния фланг на Алианса“, каза министър Тагарев по време на разговорите. Той подчерта, че България е силно ангажирана с регионалната сигурност и страната ни разчита на стратегическото партньорство със САЩ в тази посока да продължава да се развива.

Източник: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев