Емил Ефтимов се срещна с командира на Сухопътните войски на Турция, генерал Селчук Байрактароглу

...........................................
06.03.2024 / 19:13

Началникът на отбраната на България, адмирал Емил Ефтимов, се срещна с генерал Селчук Байрактароглу, командир на Сухопътните войски на Турция, на 6 март. Те обсъдиха важността на сътрудничеството между двете страни за регионалната сигурност, предадоха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Срещата подчерта взаимното разбиране и военно сътрудничество между България и Турция.

Адмирал Ефтимов изрази увереност, че отличните отношения между сухопътните сили на двете страни ще продължат и в бъдеще. Той спомена усилията, които България полага, за да създаде условия за разширяване на Многонационалната бойна група на НАТО на нейна територия до ниво бригада. Началникът на отбраната благодари на Турция за нейната подкрепа за бойната група на НАТО в България, тъй като тяхното участие подобрява общите способности и готовността за колективна отбрана.

Двете страни също така обсъдиха своето отлично сътрудничество в националните и ръководените от НАТО съвместни подготовки и учения, както и в рамките на инициативата на началниците на отбраната от балканските страни.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев