Генерал Филип Лавин е на посещение в България

...........................................
06.03.2024 / 19:58

От 6 до 8 март Върховният командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията, генерал Филип Лавин, ще бъде на посещение в България. По време на престоя си той ще проведе няколко срещи с високопоставени лица, включително президента Румен Радев, министър-председателя академик Николай Денков, министъра на отбраната Тодор Тагарев и Комисията по отбрана в Народното събрание.

Първата официална среща ще бъде с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната. Основните теми на дискусията ще включват отбранително планиране на Алианса, постигане на оперативна съвместимост, инвестиции в колективна отбрана и участие в проекти с многонационално и общо финансиране.

Посещението на генерал Лавин също включва обиколка на Военната академия "Г.С. Раковски" и Центъра за изграждане, изследване и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия в София. Центърът е под методическото ръководство на Съюзното командване по трансформацията.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев