7 март ще е ден за високопоставени гости и медии на многонационалното учение „TROJAN FOOTPRINT 24“

...........................................
06.03.2024 / 20:07

Утре, 7 март, ще се проведе ден за високопоставени гости и медии на многонационалното учение „TROJAN FOOTPRINT 24“ в района на Учебно-тренировъчния комплекс „Црънча“. Събитието ще наблюдава началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Добромир Тотев, заместник-началникът на отбраната генерал-лайтенант Цанко Стойков и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в нашата страна Н.Пр. Кенет Мертен.

Като членове на парламентарната Комисия по отбрана, командири и началници от видовете въоръжени сили, представители на дипломатическите мисии на страните-участнички в учението и представители на местната и на държавната власт също са поканени да присъстват.

По време на събитието гостите ще станат свидетели на изпълнението на различни оперативни процедури, оттренирани в хода на учението. Демонстрациите ще включват патрулни техники, задържане на автомобил, директни действия и упражнения от динамичните стрелби с пистолет и автомат на къси и пределно къси дистанции. Ако времето позволява, ще има и парашутни скокове от средна и малка височина.

В учението участват около 100 военнослужещи, военна техника и въоръжение от Съвместното командване на специалните операции и 50 военнослужещи от Румъния и САЩ.

Източник: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев