Болниците имат възможността да подават заявки за централизирани покупки на лекарства с удължен срок

Снимката е илюстративна
06.03.2024 / 21:51

Централният орган за покупки в сектор "Здравеопазване" обяви, че удължава крайния срок за подаване на заявки за сключване на Рамкови споразумения за доставка на лекарствени продукти за нуждите на болниците в България за период от две години. Новият краен срок за подаване на заявки или извършване на корекции е от 11 март 2024 г. до 15 март 2024 г., съобщават от Министерство на здравеопазването.

Това решение идва след първоначална покана, отправена на 19 януари 2024 г., към болниците да подадат заявки за необходимите им количества лекарства за период от две години в периода 25 януари 2024 г. - 16 февруари 2024 г. Въпреки това, няколко болници не успяха да подадат своите заявки в определения срок, а някои от вече подадените заявки трябва да бъдат коригирани.

За да отговори на тези нужди, Централният орган за покупки в сектор "Здравеопазване" реши да отвори отново своята електронна система, за да позволи на заинтересованите страни да подадат своите заявки или да направят необходимите корекции. След като бъдат събрани всички заявки, органът ще стартира обществена поръчка за сключване на рамкови споразумения за необходимите на болниците лекарства, включени в приложение № 2 на Позитивния лекарствен списък.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев