В България започна редовната годишна мисия на МВФ

Министър Василев се срещна с мисията на МВФ
06.03.2024 / 22:09

Редовната мисия на Международния валутен фонд (МВФ), ръководена от Жан-Франсоа Дофен, ще се проведе в България от 6 до 19 март 2024 г. Мисията е в съответствие с член IV от Учредителния договор на Фонда, който изисква годишен преглед на макроикономическите показатели и финансово-икономическите политики в страната.

Мисията започна с първата си среща с министъра на финансите Асен Василев, където те обсъдиха текущите политики и приоритети в бюджетната сфера, както и основните икономически цели пред страната. През следващите дни експертите на МВФ ще проведат серия от срещи с представители на правителството и Българската народна банка.

Тези консултации имат за цел да помогнат на страната да идентифицира потенциални рискове и предизвикателства, както и да предостави насоки за устойчив растеж и стабилност на икономиката. Резултатите от мисията ще бъдат представени в доклад, който ще информира решението на Изпълнителния съвет на МВФ относно политиката и евентуалната финансова подкрепа за страната.

Източник: Министерство на финансите
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев