МТСП стартира обществено обсъждане за трансформиране на Агенцията за хората с увреждания (АХУ) в Държавна агенция (ДАХУ)

...........................................
15.03.2024 / 10:53

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) стартира обществено обсъждане за трансформиране на Агенцията за хората с увреждания (АХУ) в Държавна агенция (ДАХУ) към Министерски съвет. Целта е да се създаде по-ефективна структура, която да ръководи разработването и прилагането на политики, програми, законодателни и институционални промени, свързани с хората с увреждания.

За да участвате в дискусията, можете да попълните кратка онлайн анкета, представяща предложената концепция за преобразуване. Анкетата обхваща основните функции, които се очаква ДАХУ да продължи да изпълнява, тези, които ще бъдат прехвърлени към други агенции, както и новите отговорности, които ще бъдат възложени на агенцията.

Общественото обсъждане е отворено до 15 април 2024 г., а обратната връзка ще помогне за оформянето на окончателната структура и функции на Държавната агенция за хората с увреждания. Повишаването на ефективността на политиките за хората с увреждания е ключов приоритет на правителството, така че превръщането на АХУ в ДАХУ е включено в Управленската програма. Тази нормативна промяна ще гарантира, че новата агенция има стабилна институционална и управленска структура, както и точно прогнозиране и планиране на необходимите бюджетни разходи.

 

За да попълните анкетата, копирайте този линк https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf218YRUQXzJWGwO4ewwMmNo2xKFc_hHYTKnJ237-7FOF9JqQ/viewform и го поставете във вашия уеб браузър.

Снимка: Министерството на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев