Тодор Тагарев предостави актуална информация за транспортната операция на бронетранспортьорите, дарени на Украйна

Тодор Тагарев
15.03.2024 / 11:51

Министърът на отбраната Тодор Тагарев проведе пресконференция на 14 март, за да предостави актуална информация за транспортната операция на бронетранспортьорите, дарени на Украйна. Операцията е извършена успешно, безопасно и в рамките на определените срокове, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Подготвителният етап продължи близо шест месеца, а самата логистична операция по транспортиране, натоварване, укрепване и маскиране на бойната техника отне четири седмици. Използвана е специализирана техника и са участвали 247 военнослужещи и цивилни служители от различни военни структури. Общата цена на операцията надхвърля 170 000 лева.

Министър Тагарев отхвърли критиките относно изпълнението на задачата и подчерта, че това е сложна операция, координирана с международни партньори. Той благодари на участващите институции и организации, включително Министерството на вътрешните работи, Министерството на транспорта и съобщенията, БДЖ, ДАНС и др.

По отношение на повишаването на възнагражденията на военнослужещите, министър Тагарев потвърди, че Министерството на отбраната е внесло предложение в Министерския съвет и предстои разговор с Министерството на финансите. Той увери, че военнослужещите нямат повод за безпокойство относно слуховете за премахване на 20-те заплати при пенсиониране.

Министър Тагарев също така спомена, че процедурата за закупуване на нови 3D радари е в ход и се надява преговорите да приключат скоро. Що се отнася до подготовката на инфраструктурата на Трета авиобаза за приемане на новия боен самолет, той призна, че все още има предизвикателства, но Министерството на отбраната работи за разрешаването им.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев