Тодор Тагарев и посланикът на Чешката република у нас обсъдиха развитието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната

...........................................
15.03.2024 / 12:18

Министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на Чешката република у нас Мирослав Томан обсъдиха развитието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната по време на първата си среща. Те се фокусираха върху взаимодействието в сферата на отбранителната индустрия и потенциала за неговото ускоряване. И двете страни смятат, че има големи възможности за растеж в тази област.

Една от обсъдените теми беше участието на представители на чешката отбранителна индустрия в Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус“. Изложението вече 29 години подкрепя националните и международни институции, въоръжените сили, отбранителната индустрия и академичната общност в стремежа им към национална сигурност и индустриално развитие. 16-тото издание на изложението ще се проведе в Пловдив от 5 до 8 юни.

Освен това партньорството в рамките на Европейския съюз и НАТО и значението на динамичния конструктивен диалог за постигане на общи цели бяха обсъдени по време на срещата. Министър Тагарев и Н.Пр. Томан подчертаха дългогодишните връзки между България и Чехия, особено в контекста на споделения исторически опит на двете държави.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев