ЕК одобри схемата за държавна помощ „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците“

Европейски парламент
16.03.2024 / 10:17

Европейската комисия даде одобрение на схемата за държавна помощ, наречена „Помощ за реализиране на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците“, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните. Схемата има срок на действие до 31 декември 2029 г. и разполага с бюджет от 242 милиона лева за шестгодишния си период на изпълнение. Сумата за индивидуална подкрепа на животинска единица също беше увеличена като част от тази мярка.

Целта на тази държавна помощ е да предостави финансова помощ на фермерите, отглеждащи птици, които са избрали да поемат доброволни ангажименти, които надхвърлят както европейските, така и националните стандарти по отношение на хуманното отношение към животните. За да получат достъп до тази помощ, птицевъдите трябва да отговарят на определени изисквания, включително регистрация според разпоредбите на Закона за ветеринарномедицинската дейност и Наредба №3 от 1999 г. за водене и поддържане на регистър на земеделските стопани.

Решението относно годишния размер на помощта, както и всички допълнителни условия и срокове, свързани с прилагането на тази схема, ще бъдат определени от Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“.

Снимка: sliven.net
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев