Във Великобритания осъдиха три българки за кражба на куфари

Снимката е илюстративна
18.03.2024 / 09:33

Три жени от България бяха осъдени във Великобритания за поредица от кражби на куфари от влакове, съдържащи предмети на обща стойност 14 000 долара. По време на процеса срещу Надежда Иванова, Мариана Петрова и Гина Калчева става ясно, че те са били задържани за подобни престъпления и в други държави, съобщава NOVA. Двете осъдени, които са майка и дъщеря, получават съответно 27 и 8 месеца затвор, докато третата, Мариана Петрова, получава 24 месеца затвор. И трите подсъдими обаче имат изпитателни срокове, вариращи от 12 до 24 месеца, през които трябва да положат общо 230 часа общественополезен труд.

Мариана Петрова, на 30 години, има история на подобни престъпления не само в Обединеното кралство, но и във Франция, Австрия, Дания, Полша и Испания. Първият й арест е през 2007 г., когато е била на 13-15 години. Надежда Иванова, на 42 години, също има предишна присъда в Обединеното кралство за подобни нарушения.

Жените са извършвали своите престъпления по протежение на източното крайбрежие на страната, като са се качвали на дълги разстояния влакове и са откраднали куфари, оставени от пътници. Те са били заловени, след като са откраднали куфар, съдържащ проследяващо устройство, което води полицията до тях.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев