Владимир Путин спечели президентските избори в Руската федерация с над 87% от гласовете

Владимир Путин
18.03.2024 / 10:22

Руският президент Владимир Путин спечели президентските избори в Руската федерация с над 87% от гласовете, според предварителните резултати от Централната избирателна комисия. Според РИА Новости и ТАСС при обработени 95% от протоколите, за Путин са гласували 87,32%.

На второ място е кандидатът на Комунистическата партия Николай Харитонов с 4,23%, следван от кандидата на партията "Новите хора" Владислав Даванков с 3,79% и кандидата на Либерално-демократическата партия на Русия Леонид Слуцки с 3,19%.

Резултатите гарантират, че Путин ще остане на власт поне до 2030 г., съобщи БНР. В реч снощи Путин каза, че приоритет за страната му трябва да бъдат задачите, свързани с наричаната от Москва "специална военна операция" в Украйна. Той добави, че в бъдеще не е изключено да се стигне до пълномащабен конфликт между Русия и НАТО, но "в такъв случай светът ще бъде на крачка от Трета световна война, от която никой не е заинтересован."

Путин отправи и благодарност към руснаците, които отидоха да гласуват, като каза, че резултатът от президентските избори ще позволи на руското общество да се консолидира и да стане по-силно.

Снимка: pxhere.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев