Увеличават с минимум 10% заплатите на военнослужещите и цивилните служители в България

Снимката е илюстративна
20.03.2024 / 20:26

От 1 януари 2024 г. основните месечни възнаграждения на военнослужещите и цивилните служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, включително и на висшите военни училища, ще бъдат увеличени с минимум 10%. Това решение беше одобрено от Министерския съвет днес, 20 март.

Тази стъпка позволява продължаването на политиката на Министерството на отбраната за увеличаване на заплатите в системата. Целта е да се намали съществуващият дефицит на отбранителни способности, особено по отношение на привличането и задържането на хора в системата на отбраната, както и за преодоляване на дисбаланса в доходите между тях и служителите в частния сектор. Повишаването на заплащането ще направи военната професия по-конкурентна на пазара на труда, като помогне за компенсиране на изоставането в заплащането спрямо частния сектор и ще подобри нейната привлекателност.

Министерството на отбраната остава ангажирано с изпълнението на своите приоритети за подобряване на социалния статус на хората в отбраната чрез прилагане на подходяща социална политика и политики по доходите.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев