Изпращат контингент от Въоръжените сили да се включи в стабилизиращите сили на НАТО в Косово

...........................................
20.03.2024 / 20:38

Церемония по официалното изпращане на военнослужещи от маневрена рота, които ще участват в състава на Регионално командване „Запад” в стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR), ще се състои на 21 март в Ямбол. На събитието ще присъства заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.

Формированието се състои от около 100 военнослужещи, предимно от 2-ра Тунджанска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, както и личен състав от Съвместното командване на силите, Мобилната КИС и Военномедицинската академия.

Контингентът завърши подготовката си в 42-ри механизиран батальон - Ямбол и беше оценен като „Боеготов“ от комисия от Съвместното командване на силите след проведено сертификационно учение на Учебен полигон „Победа“.

Помощник-национален командир на контингента е майор Светлин Симеонов от управлението на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, а командир на ротата за охрана е старши лейтенант Слави Славчев от 38-ми механизиран батальон на бригадата, съобщават от Министерство на отбраната.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев