През септември Котел за първи път ще бъде домакин на планински маратон

...........................................
21.03.2024 / 12:09

През септември Котел ще бъде домакин на първото си планинско маратонско събитие. Това беше обявено по време на среща между кмета на община Котел Коста Каранашев, двукратния световен шампион по планинско бягане на къса и дълга дистанция за ветерани от Португалия през 2023 г. – Шабан Мустафа, и експерта по трасиране на планински маршрути Алексей Василев.

Старт-финалът на събитието ще бъде разположен на площад „Възраждане“. Маратонът ще приеме участници от цяла България, независимо от възрастта им. Има четири различни дистанции за избор: 10, 21, 42 и 65 км. Единственото изискване за тези, които желаят да се състезават на дълги разстояния, е да са навършили 18 години.

Организаторите очакват събитието да привлече голям брой участници от цялата страна. Сред тях ще бъде и самият Шабан Мустафа, известен многократен шампион на България по планинско бягане и маратон, както и последният българин, спечелил Софийския маратон през 2012 г. Други видни български планински бегачи също се очаква да се присъединят към събитието.

Кметът на Котел планира едно от трасетата на планинския маратон в крайна сметка да бъде адаптирано за нуждите на ентусиастите на планинското колоездене в рамките на неговата община.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев