Кметът на община Котел Коста Каранашев присъства на работна среща с министъра на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков

...........................................
21.03.2024 / 12:21

На 11 март кметът на община Котел Коста Каранашев присъства на работна среща с министъра на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков. Градоначалникът беше придружен от депутати от няколко политически партии и представители на държавната специализирана болница по рехабилитация в Котел. Основната тема на дискусията беше намирането на спешно решение за финансиране на задълженията на здравната клиника към нейния персонал и доставчиците на услуги.

Каранашев твърди, че е неприемливо държавата да поема ангажименти към една от трите единствени специализирани болници за рехабилитация в България в продължение на една година и да не ги спазва. Според него този здравен и социален проблем трябва да бъде решен възможно най-скоро, тъй като екипът от експерти, който в момента предоставя безплатно труда си на държавата, е национално богатство. Ако се позволи този екип да бъде разбит, никога повече няма да има работеща болница по рехабилитация в Котел.

Специализираната болница в общинския град е една от трите клиники за рехабилитация в България. Поради материалната си база, тя предимно лекува деца от цялата страна. След поредица от репортажи миналата година тогавашният здравен министър д-р Асен Меджидиев пое ангажимент болницата да бъде стабилизирана. Въпреки това, девет месеца по-късно, бъдещето на здравното заведение остава неясно, а колективът му е готов да подаде оставка през април, ако не бъдат предприети действия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев