Заместник-министърът на образованието и науката проф. Генка Петрова връчи Годишните награди за отговорен бизнес 2023

...........................................
21.03.2024 / 14:24

Заместник-министърът на образованието и науката проф. Генка Петрова участва в церемония по връчването на Годишните награди за отговорен бизнес 2023, където отличи победителите в категорията „Инвеститор в знанието“. Събитието се организира от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), а целта му е да насърчи добрите практики на ангажираност с обществени каузи и да популяризира корпоративните инициативи с най-голямо въздействие, съобщава Министерство на образованието и науката.

Проф. Петрова поздрави всички участващи компании, като заяви, че инвестирането в знание е изключително важно за обществото и носи висока възвръщаемост, тъй като пряко допринася за развитието на бъдещите поколения. Тя подчерта, че Министерството на образованието и науката работи в тясно сътрудничество с бизнеса, защото само чрез обединените усилия на институции и работодатели могат да се постигнат качествени образователни резултати.

Победител в категорията „Инвеститор в знанието“ стана „Йетел България“ (Yettel) за тяхната програма „Безопасен интернет и развитие на дигитални умения“. Инициативата цели да повиши медийната грамотност и дигиталните умения на младите хора, като ги учи как да използват отговорно интернет пространството.

На второ място се класира „САП Лабс“ (SAP Labs) България за инициативата „Роботика за България“. Проектът предоставя възможности на ученици от цялата страна да развият своите практически умения в областта на роботиката и програмирането.

Третото място беше присъдено на „Девин“ (Devin) за техния проект „Влез в зеления кръг“, който се фокусира върху въвеждането на екообразованието по програма „Екоучилища“. Програмата има за цел да насърчи устойчивото поведение сред учениците и да подобри осведомеността им относно опазването на околната среда.

Общо 126 корпоративни инициативи с кауза участваха в 21-вото издание на националния конкурс за корпоративна социална отговорност, като 82 бяха кандидатиралите компании. Наградите са доказателство за положителното въздействие на отговорния бизнес и сътрудничеството между бизнеса, институциите, гражданския сектор, академичната общност и медиите за създаване на споделена стойност и благоприятна среда за устойчив растеж.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................

 

Снимки: Министерство на образованието и науката
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев