Днес, 22 март, отбелязваме Световният ден на водата

Чешма - снимката е илюстративна
22.03.2024 / 12:49

Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март, за да се повиши осведомеността за важността на прясната вода и да се защитят водните ресурси. Този ден е свързан с определена тема, свързана с водата. През 2023 г. темата е била „Качество на водата: Здрави хора, здрави екосистеми“.

Качеството на водата е жизненоважно за здравето на хората и екосистемите. Лошото качество на водата може да навреди на околната среда и хората. Днес над 2,5 милиарда души нямат подходящи санитарни съоръжения. Много замърсители вредят на качеството на водата в дългосрочен план, което засяга здравето на хората. Превенцията на замърсяването на водните ресурси е по-евтина от справянето с последствията от замърсяването.

Опазването на водата е споделена отговорност, съобщава Уикипидея. Всеки трябва да помогне за защитата на водните ресурси, от отделните хора и местните общности до международните организации и бизнеса. Целта е да се подобри качеството на живот на хората и да се защитят екосистемите по света.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев