Община Сливен планира да дари 5 000 лева за възстановяването на параклиса "Св. вмчк. Георги Победоносец"

...........................................
27.03.2024 / 19:55

Община Сливен планира да дари 5 000 лева за възстановяването на параклиса "Св. вмчк. Георги Победоносец". Това предложение ще бъде обсъдено на предстоящата сесия на Общинския съвет. Сесията ще включва разглеждането и гласуването на 64 точки, като две допълнителни точки са добавени наскоро. Една от тях е свързана с приемането на протокола от последното заседание на Управителния съвет на Общински фонд „Култура“, а другата включва отпускането на финансова помощ на нуждаещи се граждани.

Сред ключовите точки, които ще бъдат обсъдени, е промяната в наредбата за упражняване на правата на собственост на Общината в търговски дружества с общинско участие и общински предприятия. Тази промяна е необходима, за да се приведе местната наредба в съответствие със Закона за противодействие на корупцията.

Съветниците също така ще гласуват за определяне на новите размери на заплатите на кметовете на населени места. Ако бъде одобрено, увеличението ще бъде от 0,6% на 1% върху основната месечна работна заплата за всяка година трудов стаж и професионален опит.

Годишна финансова помощ в подкрепа на дейността на футболните клубове в общината в размер на 157 000 лева също ще бъде гласувана. Освен това ще бъдат създадени две нови социални услуги: Кризисен център и Център за временно настаняване. И двата центъра ще предоставят подслон и ще започнат работа от 1 април тази година.

На сесията ще бъдат обсъдени и допълнителни разходи, като закупуване на климатици за детски кухни и яслени групи, закупуване на два автомобила за Общинско предприятие „Градска мобилност“ и геодезическо заснемане на новострояща се улица. Ще бъде създадена и временна комисия за преглед на наредбата за символиката.

Подробните материали за предложенията могат да бъдат намерени на посочения линк на обновения сайт на Общински съвет - Сливен: https://obs.sliven.bg/dneven-red-na-sesiite

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев