Община Сливен предлага финансова подкрепа за местни футболни отбори, включително аматьорски клубове и ФК „Сливен“

...........................................
27.03.2024 / 19:42

Община Сливен предлага финансова подкрепа за местни футболни отбори, включително аматьорски клубове и ФК „Сливен“. Аматьорските клубове, играещи на областно ниво, биха получили по 1000 лева, докато ФК „Сливен“, участващ във „В“ група, може да получи до 150 000 лева годишно. Кметът Стефан Радев обясни, че целта е да се отговори на обществения интерес към подпомагането на футболния клуб и да се насърчи развитието на спорта в града. Той добави, че подкрепата на Общината ще зависи от представянето на отборите и тяхното класиране.

Детско-юношеският отбор на ФК „Сливен“ в момента се състезава срещу по-големи опоненти в своята лига, но кметът изрази надежда, че с помощта на Общината те могат да се стабилизират. Ако има повече от един отбор във „В“ група, средствата ще бъдат разделени поравно между тях. Ако отборът отпадне от „В“ група, финансирането ще спре.

Радев спомена също, че е провел разговори с представители на баскетболната общност и е готов да предостави до 100 000 лева на отбор по баскетбол, ако се класира за държавното първенство. Той призна, че колективните спортове се борят без помощта на Общината, но подчерта, че решението трябва да бъде взето, без да се политизира ситуацията.

Предложението ще бъде обсъдено на следващото заседание на местния парламент на 28 март.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев