МТСП предоставя финансиране от 100 милиона лева за мярката „Адаптирана работна среда“

...........................................
29.03.2024 / 09:55

Програма „Развитие на човешките ресурси“ към Министерството на труда и социалната политика (МТСП) предоставя финансиране от 100 милиона лева за мярката „Адаптирана работна среда“. Тази инициатива има за цел да подкрепи предприятия в подобряването на условията на труд и осигуряването на по-безопасна работна среда. Заместник-министърът на труда и социалната политика Гинка Машова обяви, че срокът за кандидатстване вече е приключил. Одобрените проектни предложения ще помогнат на фирмите да се справят с предизвикателствата, свързани с прехода към климатично неутрална икономика и променящите се работни модели.

Финансираните дейности по програмата могат да включват инвестиции в лични предпазни средства и работно облекло, нови социални придобивки, възможности за спорт и отдих, психологическа подкрепа, хранене и други. Освен това Фондът „Условия на труд“ към Министерството осигурява ресурси за подобряване на условията на труд и диагностика на професионалните заболявания.

Изпълнителният директор на Главната инспекция по труда (ГИТ) инж. Екатерина Асенова подчерта важността на сътрудничеството за създаването на култура на превенция за безопасност на труда. Целта е да се гарантира, че всички работещи могат да напуснат работното си място без дългосрочни последици за здравето си.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев