Тодор Тагарев: Членството на България в НАТО я прави сигурна държава

Тодор Тагарев
29.03.2024 / 11:35

Министърът на отбраната Тодор Тагарев каза, че членството на България в НАТО я прави сигурна. Той говори на изложба в Националния военноисторически музей, която показва колко добре се е подготвила страната ни за членство в НАТО. Той благодари на хората, които са работили много упорито, за да стане това възможно.

Тодор Тагарев също така съобщи, че някои хора искат България да напусне НАТО, но това не е добро решение. Началникът на отбраната, адмирал Емил Ефтимов, каза, че членството в НАТО е важно за нашата сигурност и за нашето икономическо развитие. Директорът на музея, доц. д-р Соня Пенкова, каза, че изложбата показва мисиите и задачите на Българската армия, докато е била част от НАТО.

Министър Тагарев каза, че сега Министерство на отбраната работи усилено, за да направи България по-сигурна. Той иска да реши проблемите с недостига на персонал и ниските заплати в армията. Той също така уточни, че е важно да има последователност в работата на правителството, за да могат нещата да вървят добре.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев