Ученици от Сливен и други областни градове взеха участие в конкурс, посветен на Седмицата на гората

...........................................
10.04.2024 / 19:32

Ученици от Сливен и други областни градове взеха участие в конкурс, организиран от Общината, „Югоизточно държавно предприятие“ ДП Сливен, Дирекция на Природен парк „Сините камъни“ и Регионална дирекция по горите – Сливен, посветен на Седмицата на гората 2024 г. Събитието имаше за цел да насърчи творческите изяви на младите хора по темата „Гората е живот и споделена отговорност“.

Учениците бяха разделени в две възрастови категории – от първи до четвърти клас и от пети до осми клас. Те можеха да участват с кратък разказ или стихотворение, фокусирано върху значението на горите и отговорността за тяхното опазване.

Церемонията по награждаване на победителите и участниците се състоя днес в сградата на Югоизточното държавно предприятие със седалище Сливен. Заместник-кметът Пепа Чиликова присъства на събитието, за да поздрави и благодари на всички родители и млади творци за участието им. Тя подчерта важността на прекарването на времето на открито и насърчаването на отговорното отношение към природата сред младите хора.

Чиликова връчи награди на някои от най-добрите участници в конкурса. Наградите бяха раздадени и от ръководителите на организаторите: инж. Димчо Радев от „Югоизточно държавно предприятие“ ДП Сливен, инж. Ирина Петрова от Дирекция на Природен парк „Сините камъни“ и инж. Неделин Недков от Регионална дирекция по горите – Сливен.

В първата възрастова група първото място отиде при Деница Кънева от първи клас. На второ място беше класиран нейният съученик Катрин Кънева, също от първи клас. Третото място зае Борис Симеонов от първи клас.

Във втората възрастова група Димитър Манев от шести клас спечели първото място. Второто място отиде при Десислава Митева от шести клас, а третото място при Милен Стоянов от осми клас.

Организаторите изразиха своята признателност и пожелаха успех на всички участници в конкурса. Целта на събитието беше да вдъхнови младите хора да оценят значението на горите и да поемат отговорност за тяхното опазване.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев