Резултати от полицейската операция, проведена на 10 април на територията на област Ямбол

...........................................
12.04.2024 / 12:17

В специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност са участвали служители на ОДМВР-Ямбол, ЗЖУ-Бургас и представители на НАП-Бургас, КЗП Бургас и РДГ-Сливен.

В хода на операцията са проверени общо 59 обекта (заведения, магазини,заложни къщи, автоморги, жилища и други помещения и автомобили). За съпричастност към извършени престъпни деяния за срок до 24 часа са задържани 3 лица. Извършени са проверки на 18 лица от криминалния контингент. Извършени са процесуално следствени действия по 4 досъдебни производства /за притежание на наркотични вещества и притежание акцизни стоки и незаконно присъединяване към водопреносната мрежа/. В хода на работа по 15 преписки на предварителна проверка (кражби от частни и търговски обекти, унищожаване и повреда, неправомерно използване на чужда дебитна карта, държане на стоки без акцизен бандерол, подправяне на документ и др.) са установени съпричастните към деянията лица. Установени са закононарушения в 4 търговски обекта. Констатирани са две нарушения свързани с превоз на добита дървесина без превозен билет. Съставени са 6 акта /констативни протокола за установени административни нарушения от други компетентни органи. Работата по пълното документиране по случаите продължава.

В рамките на операцията са проверени общо 923 лица и 671 МПС, като за установени административни нарушения са съставени 20 акта по ЗДВП и 135 глоби по фиш. Съставени са 20 протокола по чл. 64 и чл. 65 ЗМВР.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев