За поредна година в Ямбол ще се проведе Националния ученически фестивал по утринна гимнастика

...........................................
13.04.2024 / 20:29

Ямбол ще бъде домакин на третото издание на Националния ученически фестивал по утринна гимнастика на 18 май. Събитието е подкрепено от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Българската асоциация спорт за учащи. Фестивалът е част от инициативата „Спортувай с президента“, която се провежда за трета поредна година в града.

Досега са се записали над 200 ученици от 20 училища от цяла България, включително София, Пловдив, Велико Търново, Сливен, Свиленград и Ямбол. Крайният срок за регистрация е 30 април. Участниците ще бъдат разделени в четири възрастови групи: от 1 до 4 клас, от 5 до 7 клас, от 8 до 10 клас и от 11 до 12 клас, съобщават от Община Ямбол.

Всяки отбор ще представи съчетание от общоразвиващи упражнения, избрани от регламента, който е предложен от главен асистент Милена Търничкова, доктор – преподавател в катедра „Гимнастика“ на Националната спортна академия „Васил Левски“. Наградите включват купи за най-атрактивно изпълнение във всяка възрастова група, за най-добро синхронно изпълнение, за най-добра техника и гимнастически стил и плакет за най-добър капитан на отбора.

Инициативата „Спортувай с президента“ включва седем популярни двигателни упражнения за измерване на сила, издръжливост, бързина, ловкост и гъвкавост. Резултатите ще бъдат публикувани на интерактивна карта след обработка на данните.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

Снимки: Архив 2023 г.
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев