Стефан Радев ще участва като лектор във финалната конференция, посветена на фискалната децентрализация в България

Кметът Стефан Радев
15.04.2024 / 19:18

Кметът Стефан Радев ще участва като лектор във финалната конференция по проекта „Развитие на фискалната децентрализация и подобряване на финансовото управление на местно ниво в България“, който се изпълнява от Експертния център за добро управление към Съвета на Европа в сътрудничество с различни местни и национални организации. Основната цел на този проект е да предостави ценни прозрения и препоръки за необходимите реформи за повишаване на финансовата автономност на общините и подобряване на цялостното им финансово управление.

През последните няколко години кметът Радев успешно управлява община Сливен, прилагайки ефективни стратегии за увеличаване на местните приходи и подобряване на финансовото състояние на града. Неговият опит и знания го правят ценен участник в дискусията за финансовата децентрализация и ролята на местните власти при вземането на решения. Като част от панела „Реформа за децентрализация: поглед към настоящето и изграждане на бъдещето“, Стефан Радев ще сподели своя опит и перспективи относно предизвикателствата и възможностите пред българските общини за постигане на финансова автономност и устойчив растеж.

В допълнение към представянето на основните констатации и препоръки, произтичащи от работата на международните експерти на Съвета на Европа, участниците в конференцията ще имат възможността да научат повече за добрите практики в управлението на финансите и успешните модели на финансови стратегии, които могат да помогнат на общините да увеличат своите местни ресурси и да подобрят предоставянето на услуги на местно ниво.

Финалният семинар ще се състои на 16 април в София и се очаква да привлече широк кръг от участници, включително представители на централните и местните власти, неправителствени организации и академичната общност. Това събитие ще допринесе за продължаващия диалог и сътрудничеството между всички заинтересовани страни, ангажирани с насърчаването на доброто управление и финансовата децентрализация в България.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев