На 16 април във фоайето на зала "Сливен" ще се проведе среща-разговор с Георги Калайджиев

Георги Калайджиев
15.04.2024 / 19:59

На 16 април във фоайето на зала "Сливен" ще се проведе среща-разговор с Георги Калайджиев - носител на престижната награда "Добри Чинтулов" и почетен гражданин на Сливен. Събитието се организира от Община Сливен като част от проекта "Наследството на Сливен - пленяващо и многолико", финансиран по Програма "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество". Срещата започва в 11:00 часа и има за цел да събере жителите на града и да ги потопи в богатата културна история на региона.

Георги Калайджиев е виден музикант и общественик, който е посветил живота си на запазването и популяризирането на традиционната музика на Сливенския край. Неговото майсторство и отдаденост му донесоха множество награди и признания както в България, така и в чужбина. Като носител на наградата „Добри Чинтулов“ и почетен гражданин на Сливен, той служи като вдъхновение за младите поколения.

В срещата ще участват и талантливите деца от оркестъра при Сдружение „Музиката вместо улицата“. Тези млади музиканти работят неуморно под ръководството на Георги Калайджиев и вече са спечелили редица отличия на национални и международни състезания. Тяхното присъствие на срещата ще демонстрира приемствеността в опазването и разпространението на културното наследство на Сливен.

Проектът „Наследството на Сливен – пленяващо и многолико“ има за цел да запази и популяризира културното наследство на Сливен чрез обновяване на пространствата за излагане на културни ценности и подобряване на управлението на културните институти. Партньори в изпълнението на проекта са Регионалният исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Художествената галерия „Димитър Добрович“ и Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България. Чрез тези усилия проектът цели да насърчи чувството на гордост и принадлежност сред жителите на Сливен и да стимулира туризма и културния обмен в региона.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев